četvrtak, 7. lipnja 2012.

Novosti iz velikog vrta

Danas sam ponovno bio u velikom vrtu, koji se je povećao i koji sam napunio do zadnjeg pedlja:



Ovo je vrt u totalu - sprijeda su, slijeva nadesno - rotkvica, rukola, tušt (portulac) i sadnice mungo-graha. Iza toga, poprijeko, su preko cijele širine sadnice paprike, a iza toga nešto mahuna, boba i graha. Sve u svemu, otprilike šest kvadratnih metara i sjajna prilika za korak dalje od malog cvjetnjaka na balkonu.

Ovdje su zasijana dva reda rotkvice - ako bude kao do sada, trebalo bi biti gotovo za 6 - 8 tjedana. Oni na balkonu rastu vrtoglavom brzinom i na najboljem su putu da budu gotovi u roku.


Dio mahuna, koje sam već nekoliko puta spomenuo u pregledu, sad je isto tako preseljen. Sjajno su uznapradovali u posudicama, a sada, an slobodnom, to bi trebalo ići još brže.


Najbolje sadnice mungo-graha, koje sam zasadio u gajbi iz klica, preseljene su na veliku površinu.Sve skupa je eksperiment, pošto stvarno ne znam je li mungo-grah podesan za ovu klimu - dakle trebamo pričekati ...




Paprika za sada optički izgleda najbolje. sada je ima puna dva reda i nešto više. Ona otprije nije izrasla ne znam koliko, ali sve su sadnice preživjele. Ukoliko idućih dana bude ujednačena kombinacija kiše i sunca, trebale bi brzo krenuti. Dosada je bilo malo previše kiše, malo sunca, a i poprilično je bilo zahladilo, tako da stvarno nisu bili idealni uvjeti.

Nema komentara:

Objavi komentar