nedjelja, 27. svibnja 2012.

Vrtni dnevnik - Poludugi krastavci - 1. dio

Ovdje je riječ o sorti krastavaca osrednje veličine ploda, koji su, po navodima na pakovanju, mogu koristiti i kao salata i za kiseljenje. Za rasadu se mogu saditi od poč. IV do sredine V mj., direktno se mogu sijati od pol. V do pol. VI mj., a berba je od sred. VII do kraja IX mj. Biljke zahtjevaju dosta prostora, tako da ih treba saditi na razmaku 1,00 x 0,35 metara. Dubina sadnje sjemena je 2 cm.

Sjeme je, kako se može vidjeti na slici, izduženo i elipsasto, veličine nekih 10 x 5 mm, bijelo i relativno mekano - podsjeća na sjeme bundeve, samo dosta manje i lakše.
Pakovanje sjemena je od firme "Frankonia-Samen", kupljeno je u supermarketu "Edeka", cijena je 0,89 eura i sadrži nekih 80 zrna.

Zasijao sam zasada dvije malo veće posude, u svakoj se nalazi 10-tak zrna sjemena. Na pakovanju nema podataka o trajanju klijanja, tako da neka kontrola po tom pitanju nije moguća. Sjeme je zasijano prije 3 - 4 dana, zemlja je crna i dosta plodna, pa bi trebala odgovarati biljci. Dubina sadnje, kako je već ranije spomenuto, je 2 cm, a zalijevam ih barem 2 puta dnevno.

Nema komentara:

Objavi komentar