subota, 5. svibnja 2012.

München - Stachus - 1

Nastavljamo turu po gradu u kome živim, ali smo ovoga puta izvan moga dijela grada, u jednom od tzv. "turističkih" dijelova.

Karlsplatz (Stachus) se nalazi između na potezu između glavog željezničkog kolodvora (Hauptbahnhof) i samoga centra grada, Marienplatza. Tu su se nalazila, ako se ne varam (a sve ove godine zaista nisam učinio puno toga što bi me kvalificiralo da budem turistički vodič po Münchenu), nekad davno, dok je grad još bio utvrđen, jedna od vrata u grad (vidi se u sredini).








Vic u ovoj slici je u tome da zgrade lijevo i desno na slici zapravo čine polukrug, ali panoramskim snimanjem postaju manje-više ravne. Direktno u sredini je i velika fontana, koja je, iako je poprilično zatoplilo, trenutno van funkcije.

Iza kapije u sredini počinje Neuhauserstrasse, koja je pješačka zona i vjerojatno jedna od glavnih shopping-atrakcija Münchena.

Fotografiju sam stavio u malom formatu, kako ne bi prelazila van okvira bloga. Ukoliko pritisnete na nju, možete vidjeti fotografiju u punoj veličini.

Nema komentara:

Objavi komentar