ponedjeljak, 9. srpnja 2012.

Novosti iz velikog vrta - 2012-07-05

Prije nekoliko dana bio sam i u velikom vrtu. I ovdje je bilo gubitaka, ali ne zbog suše, već više od puževa, koji su se okomili posebno na papriku. Osim toga, ni eksperiment s mungo-grahom nije nešto uspio. Krenulo je dobro, klice su se razvile, rasada je fino krenula, a onda je negdje, kako izgleda, zapelo. U čemu je točno problem, zaista ne bih znao reći, ali očito je da biljci nešto ne odgovara ili nedostaje. A sad na dobre vijesti:

Rukola (dolje, 2 reda) i rotkvica (gore, 2 reda) dosta dobro napreduju. Rotkvica bi uskoro trebala biti i gotova, a rukoli trebaju još neka dva tjedna. Rukola je, izgleda, malo pregusto zasađena, pošto su biljke na krajevima dosta veće od onih u sredini.


Bob je sjajno izrastao, kako je bilo i za očekivati, problem je jedino u tome da mu nigdje ne vidim nikakvog zametka ili ploda. Nadam se da će se i to uskoro pokazati ... I biljke u cvijetnjaku su dobro uznapredovale, ali su tokom moga ljetovanja ipak dobile sunčanicu i izgubile pokoji list.

Krumpir je, obzirom na to kako je tekla cijela priča oko njega, jedno od najljepših iznenađenja - od kupljenog krumpira, koji mi je u stanu duže vremena stajao i nije više bio za jelo, pošto se je potpuno sasušio, svugdje izrastaju nove mladice. Probao sam s tim na nekoliko mjesta i svugdje je uspjelo, tako da je to definitivno vrijedno ponovno pokušati.

Niska mahuna je i ovdje jako dobro uznapredovala. Za razliku od biljaka kod kuće, ovdje još ne vidim zametaka ni malih plodova, kao što je to slučaj kod kuće, iako je ova biljka veća od onih u posudama. Nadam se, ipak, da će to još doći.

Paradajz se zasada dobro drži, ali ne napreduje onako kako sam to bio očekivao. Paprika (na slici otraga) je pošla puno gore - veliki dio njih su pojeli puževi, tako da ću tamo morati posaditi nešto drugo.

Nema komentara:

Objavi komentar