nedjelja, 22. srpnja 2012.

Novosti iz malog vrta - 2012-07-21

Ovdje na balkonu je sezona velikog sađenja polako pri kraju, pošto je malo toga što se još vrijedi nasaditi, a da bi još i izraslo na vrijeme. Ipak, evo par slika aktualnih događanja:

Blitva je, čak i u cvijetnjaku, sasvim dobro uspjela. Listovi su sasvim dobro izrasli i mogu se podbrati, pa sam ih skupio za jednu dobru porciju.

Ove bundeve dolaze malo kasno i teško da će od njih biti nešto, čak i da se presade na veću površinu. Ipak, za arhivu evo fotografije.

Kelj je svakako jedno od najboljih iskustava ove prve vrtlarske sezone. Iako od ovih biljaka nisu izrasle glavice kao iz trgovine, lišće se uvijek može podbrati odozdo i od njih se može napraviti jako dobro varivo.

Mahune rastu jako brzo i nadam se da će još roditi, pošto su ostala još sigurno barem dva mjeseca toplijeg vremena. Ove ovdje su zasađene prije tri tjedna (početkom 7. mjeseca).

Ovo su sadnice mispele. To je mediteransko voće (ima ga u Puli skoro u svakom dvorištu) i ne znam kako će se ovdje držati, ali vrijedi pokušati, pa makar i u posudi. Ovima sadnicama je trebalo dosta dugo da izrastu iz sjemena (ako se ne varam, dobra dva mjeseca).

Nema komentara:

Objavi komentar