utorak, 28. kolovoza 2012.

Pula - panorame s Lungomarea.

Lungomare je cesta koja prolazi dijelom pulskih plaža, a počinje u uvali kod Mornara (ili Ferijalca), a završava u uvali Valkane, neka 2 - 3 kilometra dalje. Radi se najvećim dijelom o stjenovitoj i divljoj plaži, osim u samim uvalama, koje su malo pripitomljene šljunkom, tako da je ulaz u vodu lakši, pa je pogodan i za familije s djecom.

Ovo je početak Lungomare-a (ili kraj, sve je to relativno). Lijevo je uvala kod Mornara i Ferijalnog saveza, a nadesno kreće nastavak plaža.

Ovo je pogled na otvorenu pučinu. Lijevo se vidi hotel, koji je na prethodnoj slici bio sasvim desno, pa je za sada niz neprekinut (što dalje, nažalost, neće biti slučaj).

Na ovoj fotografiji smo korak dalje - iza rta u stražnjem dijelu slike desno nalazi se plaža Valkane, a prije toga desno (nije na slici) je Gortanova uvala. I ovaj dio se, manje-više, nastavlja na onaj prethodni.
Ova fotografija je već sa Valkana, u odnosu na prethodnu sliku (taj dio je lijevo od ove slike) nedostaje ponešto.
Ova panorama je snimljena sa terase kafića na Valkanama. Sasvim desno je uvala i plaža Valkane (u užem smislu), a preko puta se vidi već nastavak pulskih plaža. U daljini, u stražnjem planu, vidi se Stoja, ali to više nije Lungomare.

Nema komentara:

Objavi komentar