nedjelja, 12. kolovoza 2012.

Novosti iz velikog vrta - 2012-08-06

Evo nekoliko slika iz velikoga vrta od prošlog ponedjeljka. Obično sam stavljao po pet slika u ove preglede, ali zbog vremena (jaka kiša) nisam stigao napraviti više od četiri:

Mungo-grah je dobro krenuo, sjeme je lijepo klijalo, uspjelo je i sa rasadom, ali se je činilo da će, osim umjetničkog dojma, biti malo koristi. Sad se ipak čini da će od svega i biti nekoga ploda, jer se je formiralo nekoliko mahuna, koji više liče na čičak negoli na mahune, pa se mogu nadati da će biti i nešto sjemena.

Bob fino raste, bilo je cvjetova, a sad su tu i prve mahune. Njih još neću brati, dok još malo bolje ne sazriju, jer ih ima relativno malo, pa ću ih ostaviti za sjeme za iduću godinu.

Bundeve su posađene ekstra, izvan vrta, direktno na kompostu, pa zbog toga su i izrasle ovako bogato. Cvjetova ima puno, a za dalje ćemo vidjeti.

Nakon što sam pokazao nekoliko slika, koje mi ostavljaju nadu u buduće plodove, evo i jedne sa sadašnjim plodovima - mahune su se sjajno pokazale i ovdje se vidi da su grmovi puni plodova. Nadam se da će se tako nastaviti još neko vrijeme ...

Nema komentara:

Objavi komentar