nedjelja, 18. kolovoza 2013.

Big Bang Theory - 1.01 - Pilot-epizoda

Prva epizoda prve sezone ove hit-serije:

1. min. - Leonard i Sheldon dolaze na dobrovoljno davanje sperme u kliniku, specijaliziranu za visoko-inteligentne ljude. čime žele financirati svoju high-speed internetsku vezu. Pritom Leonard kvari medicinskoj sestri užitak rješavanja križaljke, tako što joj odaje rješenja, nakon što ih je ova ostavila da čekaju. Kasnija Sheldonova reputacija gotovo aseksualnog bića je u potpunoj suprotnosti s ovim dijelom - 6.3.

2. min. - Sheldon se predomislio, jer se boji da bi mogao razočarati buduće majke, koje budu odabralo njegovo sjeme. Njegova sestra, naime, uopće nije inteligentna. Malo drvenasto, ali Sheldon polako ulazi u formu - 6.8.

3. min. - njih dvojica odlaze i vraćaju se u stan, gdje Sheldon govori o interesantnom fenomenu - ukoliko se visina stepenica razlikuje samo 2 mm, većina ljudi se potepe. Doznajemo da je Sheldon kao dijete bio poslan na internat zbog eksperimenata s laserima. Ovdje je epizoda već u punoj formi - 7.6.

4. min. - u stanu prekoputa njihovog useljava Penny; dečki nisu baš iskusni u ophođenju s djevojkama; scena fino zaokružuje likove Leonarda i Sheldona - 7.5.

5. min. - prepirka o tome da li su trebali pozvati Penny na večeru; Leonard je za, Sheldon protiv (želi gledati SF-seriju) - 7.4.

6. min. - na kraju ipak, uz dosta okolišanja, pozivaju Penny na jelo i ona pristaje - 7.2.

7. min. - sve troje su u Sheldonovom i Leonardovom stanu; Penny zapaža table s formulama, a Sheldon u svome stilu, uz dosta arogancije, komentira Leonardove znanstvene rezultate. Sheldon at his best - 7.7.

8. min. - Penny je sjela an Sheldonovo mjesto na kauču; on joj poprilično opširno objašnjava zašto on baš to mjesto na kauču voli. Klasika - 8.2.

9. min. - još malo prepucavanja Sheldona i Leonarda oko Leonardove primjedbe kako njima gotovo nitko nikad ne dolazi. Zvuče kao bračni par nako 20 godina braka - 7.5.

10. min - Penny se predstavlja dečkima, a Sheldon ne propušta ni jednu priliku da svojom iskrenošću izblamira Leonarda. Penny, osim toga, radi i na jednom scenariju; Leonard joj se upucava, a Sheldon ništa više ne razumije. Ponovo nabolje - 7.9.

11. min. - Penny ima iza sebe propalu vezu i počinje plakati; Sheldon koristi priliku da ponovno zauzme svoje mjesto na kauču - 7.6.

12. min. - Leonard je pokušava utješiti usporedbom iz fizike o dualnoj prirodi svjetla: Penny se odlazi tuširati, a njih dvojica raspravljaju - 8.0.

13. min. - Leonard i Sheldon razgovaraju o novoj situaciji - Sheldonu nije jasno što Leonard želi postići s upucavanjem kod Penny, pošto od toga neće biti ništa - 7.8.

14. min. - dolaze Howard i Raj, diskusija o Penny učetvero; ona dolazi zaogrnuta ručnikom, Howard odmah ubacuje u petu s upucavanjem - 7.7.

15. min. - Howardovo upucavanje se nastavlja, on se razbacuje svojim poslom i poznavanjem jezika; Penny pod tušem moli Leonarda za jednu uslugu i on joj to, naravno, ne može odbiti - 7.5.

16. min. - Penny je zamolila Leonarda da iz stana njenog bivšeg dečka donese njen TV i Leonard je sa Sheldon na putu tamo; Sheldonu se ovaj zadatak nikako ne sviđa; Sheldonovo rezoniranje je zaista sjajno - 7.9.

17. min. - Leonard je uvjeren da će sve proći u redu, Sheldon je po tom pitanju skeptičan; u stanu, Howard se nabacuje Penny, a Raj ne može progovoriti u društvu zgodne djevojke - 7.6.

18. min. - Leonard i Sheldon su pred vratima, bivši dečko od Penny im poručuje da se gube; Sheldon predlaže da se vrate, Leonard ne želi odustati, ali ne zna kako ući u zgradu, sve dok dvije klinke ne pozvone na sva zvona i tako uđu. Jako dobar dio - 8.0.

19. min. - njih dvojica su pred vratima stana, ali odmah potom izlaze iz zgrade bez hlača; Leonard se ispričava Sheldonu zbog ovog fijaska. Slapstick nije jača strana ove serije - 7.5.

20. min. - njih dvojica su na putu u svoj stan, gdje Howard pokazuje Penny svoj raj u fantasy-igrici na internetu - 7.3.

21. min. - Penny se osjeća krivom zbog njihove nezgode s hlačama i poziva ih na večeru. Malo praznog hoda - 7.1.

22. min. - još malo Howardovog upucavanja i kraj - 7.2.

Ocjena - 7.51.

Nema komentara:

Objavi komentar