nedjelja, 10. veljače 2013.

SABATO, Ernesto - "O junacima i grobovima" (4)

Top-lista

Prethodni dio

Isto tako, Martin osjeća da sav taj teret, u trenutku dok Alejandri priča o tome, silazi s njega, i kako mu postaje lakše. Iako bi želio da se pred njom pokaže jakim, to mu ne uspjeva, pa na kraju samo okreće lice od nje da ga ne vidi kako plače.

Slijedeće poglavlje se vraća na rekapitulaciju prvoga susreta u razgovoru s Brunom. Od cijelog tog susreta Martin se sjeća samo toga da je Alejandra rekla da osjeća potrebu da se ponovo sretne s njim. On želi da se s njom dogovori kad će se ponovno naći, ali mu ona govori da će ga ona već naći.

Iduće poglavlje nam govori o vremenu nakon tog prvog susreta. Dugo vremena Martin nije vidio Alejandru i uskoro počinje očajavati. Pomišlja da je onaj prvi susret možda i sanjao. Jedina utjeha su mu njene riječi da osjeća potrebu da ga ponovno vidi. Prolazi gotovo godina dana i Martin gubi svaku nadu.

Slijedeće poglavlje počinje Brunovim pomalo ciničnim razmišljanjem o pesimistima, o ljudima koji, poput Martina, svoje nade polažu u nešto što će im, kad se desi, donijeti samo razočaranje.

Interesantno je ovo praćenje radnje na dvije razine - razina događanja i razina reflektiranja tih zbivanja u razgovorima s Brunom. Ocjena - 8.5.

Slijedeći dio

Nema komentara:

Objavi komentar