utorak, 11. lipnja 2013.

Digitalna biblioteka - Uvod


U razmišljanju kako doći do nekoga sitnog novca, a za to ne leći svojim mušterijama / čitateljima na džep, čovjek neminovno dolazi do zaključka da je rješenje u tome da se nađe jedna treća strana, koja bi bila spremna sve to platiti. I tu u priču dolaze reklame, i to na ovaj način:

1) Posjetilac bloga, tj. Vi, kliknete na jednu od reklama na blogu, i ja za to dobijam novac (u pravilu, nekoliko euro-centa, ovisno o zemlji korisnika). Vi nemate daljnjih troškova, pošto je plaćeno po klikovima, a ne po kupovini.

2) odmah poslije toga mi se javite e-mailom (zoranproks@gmail.com) i napišete mi željene naslov i državu iz koje se javljate (kako bih u izvještajima to mogao provjeriti), kao i listu od 5 naslova knjiga koje želite čitati (dobijate po 10 stranica).

3) od željenih 5 knjiga dobijate po 10 stranica poput ove priložene na slici na Vašu e-mail adresu, u PDF formatu i zaključano lozinkom (ona je za svakog korisnika drugačija, kako bi se spriječilo širenje dokumenata po mreži i moglo ući u trag onom tko ih širi).

4) Dokumente možete skupljati dio po dio - kod prvog javljanja dobijate po prvih 10 stranica, nakon drugog prvih 20 str. itd, dok ne skupite cijelu knjigu. Kod daljnjih narudžbi ne morate se držati knjiga iz prethodnih, već možete uzeti neke druge. Osim toga, na popisu uvijek piše koliko je stranica trenutno maksimalno na raspolaganju.

5) po osobi se dnevno može napraviti 1 klik (možete i više, ali daljnji klikovi neće biti nagrađeni), kako bi se obim svega ovoga koliko-toliko držao pod kontrolom

6) ukoliko imate svojih tekstova, za koje mislite da bi ih se ovim putem moglo distribuirati, slobodno mi se javite. Od svega onoga što se zaradi na klikovima vezano za Vaše tekstove, dobijate 70 %. Isto vrijedi i za prevođenje naslova - pritom mislim da djela autora, kod kojih više ne postoje autorska prava.

7) ukoliko ne želite sudjelovati u ovoj "PDF za klik" akciji, već želite platiti za dokumente, cijena bi bila 1 euro za 500 stranica teksta.

8) Nove stranice jednoga naslova će se praviti kad dotadašnje stranice dostignu određenu "tiražu" (trenutno 10 primjeraka).

9) Kod naslova koje sam prevodim, stvarno ne mogu garantirati da će nove stranice brzo doći, ali ću se potruditi da to bude slučaj. Oni naslovi, za koje vlada najveći interes, će biti prvi prevođeni.

Spisak naslova i dosada pripremljen broj stranica:

CESAREC, August - "Careva kraljevina" - 10
CHRISTIE, Agatha - "Misteriozna afera u Stylesu" - 10
ĆOSIĆ, Branimir - "Pokošeno polje" - 10
DISRAELI, Benjamin - "Coningsby" - 10
DOSTOJEVSKI, Fjodor M. - "Bijele noći" - 10
DOSTOJEVSKI, Fjodor M. - "Idiot" - 10
EURIPID - "Helena" - 10
FORSTER, E. M. - "Soba s pogledom" - 10
GONČAROV, Ivan - "Gudura" - 10
HELIODOR - "Etiopika" - 10
LEROUX, Gaston - "Misterija žute sobe" - 10
MUSIL, Robert - "Čovjek bez osobina" - 10
NOVAK, Vjenceslav - "Posljednji Stipančići" - 10
NUŠIĆ, Branislav - "Autobiografija" - 10
PESSOA, Fernando - "Jedna izuzetno originalna večera" - 10
PU, Sung-ling - "Uzgoj krizantema" - 10
TUKIDID - "Peloponeški rat" - 10

Nema komentara:

Objavi komentar